Dhimbja e fytit dhe trajtimi

Dhimbja e fytit dhe trajtimi
Dhimbja e fytit (e njohur edhe si faringjit dhe dhimbje e grykës) është një simptomë e një sëmundjeje që zakonisht shfaqet në zonën rreth faringut (faringut) ose bajameve.
Ju mund të gjeni gjithçka që ju pyesni për dhimbjen e fytit, e cila është një nga simptomat më të zakonshme dhe nga ankesat më të shpeshta që ju shtyejne të kërkoni ndihmën e mjekut.
Trajtimi në shtëpi

Ju mund ta trajtoni dhimbjen e fytit edhe në shtëpi. Është e rëndësishme të pushoni shumë kohë për të lejuar sistemin tuaj imunitar të luftojë infeksionin.

Për të lehtësuar dhimbjen e fytit:

Përzieni 1/2 deri 1 lugë çaji kripë me ujë të nxehtë për të bërë gargarë
Pini çaj të ngrohtë me mjaltë, supë, ujë të ngrohtë me limon, pra, lëngje të nxehta që të lehtësohet dhimbja e fytit.Çajrat bimor janë veçanërisht qetësues për dhimbje të fytit.
Tabletat për fyt të cilat shkrihen në gojë janë efektive në lehtësimin e dhimbjes së fytit.
Mbajeni lagështinë e ajrit në mjedisin tuaj.
Pusho nga të folurit ose mos flisni shumë derisa të ndiheni më mirë.

Share this: