6 përfitimet shëndetësore të vrapit

Lexo-mëso


Gjithkush e di se vrapimi është një mënyrë e shkëlqyer për të marrë formën e trupit tuaj, por gjithashtu mund të përmirësoje edhe gjendjen shpirtërore.
Vrapimi përmirëson shëndetin tuaj
Besoni apo jo, vrapimi është në fakt një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur nivelin tuaj të përgjithshëm të shëndetit. Hulumtimet tregojnë se vrapi mund të rrisë nivelet e kolesterolit, ndërkohë që ju ndihmon gjithashtu në rritjen e funksionit dhe përdorimit të mushkërive.
Parandalon sëmundjet
Për gratë, vrapimi mund të ndihmojë për të ulur rrezikun e kancerit të gjirit. Gjithashtu mund të ndihmojë në zvogëlimin e rrezikut për të pasur një goditje në tru.
Shumë mjekë sot rekomandojnë që të vrapojnë, njerëzit që janë në fazat e hershme të diabetit, presionit të lartë të gjakut dhe osteoporozës dhe është provuar se ndihmon në reduktimin e rrezikut të një sulmi në zemër. Duke ndihmuar arteriet të mbajnë elasticitetin e tyre dhe forcimin e zemrës, mundësitë tuaja për të vuajtur një atak në zemër mund të reduktohen ndjeshëm.
Mund të humbni peshë
Vrapimi është një nga format më të mira të ushtrimit për humbjen ose mbajtjen e peshës. Mënyra e cila mund të djegni kalori ekstra thuhet se është stërvitja e dytë më e efektshme sa i përket kalorive të djegura për minutë.
Vrapimi rrit besimin tuaj
Jo të gjitha përfitimet e vrapimit janë fizike. Vrapimi mund të sigurojë një rritje të dukshme për besimin tuaj dhe vetëbesimin. Duke përcaktuar dhe arritur qëllimet, ju mund të ndihmoni të jepni vetes një ndjenjë më të madhe të fuqizimit që do t’ju lërë të ndiheni shumë më të lumtur.
Largon stresin
Stresi në fakt mund të shkaktojë një numër të problemeve të shëndetit dhe humorit. Gjithashtu mund të zvogëlojë oreksin dhe cilësinë e gjumit. Kur të vraponi, e detyron trupin tuaj të ushtrojë energji dhe hormone të tepërta. Vrapimi gjithashtu ndihmon për të zvogëluar shanset tuaj për të zhvilluar dhimbje koke dhe tension.
Vrapimi ka fuqinë për eliminimin e depresionit
Në fakt, ka pak gjëra në botë që mund të trajtojnë më mirë ose më shpejt trajtimin e depresionit sesa stërvitjet siç është vrapimi.
Vrapimi është jashtëzakonisht i dobishëm për trupin, mendjen dhe shpirtin.

Share this: