Bebi im ka sklepa në sy. A duhet të shqetësohem?

Cila është mënyra më e mirë për të trajtuar kanalin e bllokuar të lotit të foshnjës?

Në shumicën e rasteve këto probleme zgjidhen pa kujdesin mjekësor.

🚭ndalo pirjen e duhanit 🚭
Filtera te cilet ndaloin kalimin e nikotines ne trupin tuaj kliko

Nëse ju doni të bëni diçka për të ndihmuar fëmijën tuaj, ju mund të vendosni një leckë të lagur të ngrohtë, mbi syrin e foshnjës dhe butësisht masazhojini këndin e brendshëm të syrit, në afërsi të hundës. (Ky është vendi ku është i vendosur kanali i lotit.) Ndonjëherë, kombinimi i një komprese të ngrohtë dhe masazhit, mund të hapi kanalin e bllokuar.
Një metodë tjetër është që në vend të ujit napën ta lagni me çaj kamomili.
Ose në gishtin tuaj të pastër të shtrydhni pak qumësht gjiri dhe me të t’i bëni masazh kanalit të lotit të bebes tuaj 5-6 herë në ditë.
Nëse kanali i bllokuar i lotit nuk zgjidhet pas disa muajsh, O’Connor rekomandon të vizitoni një okulist.
Nëse edhe pas 1-2 javësh me trajtime natyrale dhe masazhe ju nuk shikoni përmirësime, okulisti ose mjeku I fëmijës tuaj mund t’iu përshkruajë një antibiotik lokal me pika për ta hedhur tek syri i bebes tuaj për shkak të ndonjë infeksioni të mundshëm.

Share this:

Leave a Reply