Ilaçet apo operacion?

Problemet me fshikëzën urinare. Prof.Ass. Arbër Neziri Urolog.

Kjo sëmundje mund të mbahet nën kontroll, e madje mund edhe të shërohet, mbi të gjitha nëse ndërhyhet në kohë.

Reklamë

6.99€
Filtera te cilet ndihmoin lenjen e duhanit brenda 7-14 dite vlen te ceket ne qofte se ju konsumoni 2-3 pako ne ditje me perdorimin e filterit te pare bie niveli i konsumimit per 50% per porosi dergo Emrin__Mbiemri__Adresa_Nr.Tel__
Kliko Buton

Në rastet kur diagnostikohen problemet në fshikëzën urinare, mund t’i drejtoheni disa ilaçeve farmaceutike: substanca që ndikojnë mbi pjesën e ndjeshme, që kontrollon kontraktimet e fshikëzës. Personat që vuajnë nga fshikëza urinare kanë nevojë që të urinoj në 8 herë në ditë, me të paktën dy ngritje gjatë natës.

Në këto substanca gjendet një molekulë, tolterodina, që ul në mënyrë të ndjeshme frekuencën e urinimit, duke rritur aftësinë e fshikëzës që të ruaj lëngjet. Në rastet kur mjekimi me ilaçe nuk bën efekt, personat i drejtohen operacionit kirurgjikal, veçanërisht në rastet e sëmundjes së theksuar.

Aktualisht ekziston një teknikë e re kirurgjikale, që mbështetet në një anestezi lokale, e cila zgjat vetëm 30 minuta dhe i jep zgjidhje përfundimtare këtij problemi.

Sipas një sondazhi të zhvilluar nga një shoqatë pacientësh që vuajnë nga ky problem shëndetësor, përfundimet tregojnë se ky problem ka një ndikim negativ në jetën emocionale dhe marrëdhëniet intime në çift, pasi shkakton ndjesinë e turpit, sjell mungesën e moskomunikimit dhe humbjen e intimitetit.

Share this:

Leave a Reply