Si të qëndroni të motivuar në punën që bëni?

Mundohuni të ndërtoni njohuri për atë që bëni

Për të qenë më e mirë në fushën tuaj, është jetësore që të bëni një përpjekje të vazhdueshme për të marrë role të reja që do t’ju mësojnë për të zotëruar aftësitë e reja. Nëse kompania juaj nuk ju ofron një prizë për ta bërë këtë, merreni me vete për të bërë gjithçka që mundeni për të mirën e rritjes dhe zhvillimit të karrierës. Të mësuarit është një angazhim i përjetshëm dhe do t’ju japë kënaqësi më shumë se sa dëshira juaj e pagave. Ndoshta ju mund të merrni një klasë jashtë punës. Ose shikoni në seminare online. Bëni gjithçka që mundeni për t’ju bërë të ndiheni të përmbushur në mënyrë intelektuale.

Rekalmë

Shirup 100% bio
Pastron trupin tuaj nga nikotina (stop duhanin), pastron mushkërit nga gëlbaza , stabilizon frymarrjen , ndalon kollitjen , rikthen shijen e ushqimit dhe shton oreksin vetëm për 6 dit
Përbërja
Mjaltë dhe qumësht blete me karrota

Shikoni sendet me një prespektivë  më  të  gjerë  

Kur mendoni për punën tuaj si në  përgjithë si, mund të jetë e vështirë të gjesh një ndjenjë të madhe pasionante të përmbushjes në atë që bën. Kjo është e vërteta e ashpër që shumica e të rriturve në punët e korporatave ballafaqohen. Në vend që të përqëndroheni përgjithësisht,  mendoni pak dhe përqendrohuni në pjesët e vogla të ditës tuaj që e bëjnë punën tuaj të ndjehet e vlefshme. Ndoshta keni ndihmuar kolegun tuaj me një detyrë të vështirë. Ose ai mësoi diçka të re gjatë punës në një projekt. Momente të vogla në ditën tuaj mund t’ju ndihmojnë të gjeni qëllimin dhe ndjenjën e mirënjohjes që kërkoni.

Ndërtoni marrëdhënie të forta me kolegët tuaj

Puna është shumë më e kënaqshme kur ju  flisni më  njerëz që ju pëlqejnë . Kur ju së pari i bashkoheni një shoqërie, bëni një përpjekje për t’u njohur me njerëzit rreth jush dhe përpiquni të përfshiheni në kulturën e zyrës. Mos pretendo të jesh dikush që nuk je, sigurisht. Nëse jeni të rrethuar nga njerëz që mund t’ju bëjnë të ndiheni mirë, ju keni më shumë gjasa të ndiheni mirë.

Zbuloni pse jeni duke punuar atje ku jeni

Për të gjetur kuptimin në atë që bëni ju, përpiquni të mbani mend se çfarë keni marrë aty ku jeni atë  ku jeni ju tani. Mundohuni të rizbuloni pse jeni në vendin tuaj të tanishëm në jetë. Duhet të ketë disa arsye përveç pagës.

Përqendrohuni në gjetjen e asaj që është e rëndësishme për ju. Bëjini vetes pyetje si: “A mbështetni qëllimet e kompanisë suaj”. A doni të keni sukses në këtë fushë? A ju pëlqen sfida që ndjeni nga puna? A përmbush punën tuaj aktuale nevojat tuaja? Përgjigjja e këtyre pyetjeve do t’ju ndihmojë të analizoni se ku jeni në karrierën tuaj dhe t’ju japin të dhëna të nevojshme për të kuptuar se çfarë duhet të bëni më pas.

Shpërndaje me dikë që ka nevojë të lexojë këtë informacion.

Leave a Reply