Gogësitja e tepërt – si ta ndalim?

Gogësitja – si ta ndalim?

Gogësitja vetvetiu nuk shërohet, sepse nuk ka nevojë për të. Mirëpo nëse gogësitni tepër dhe shumë shpesh, shkoni te mjeku që të zbuloni shkaktarin e gogësitjes dhe të caktohet metoda adekuate e shërimit.

REKLAMË

Shirupa 100% BIO për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme
Keni probleme me shëndetin?
Mos hezitoni na kontaktoni ne mesazh ose në Whatsapp +37744714077
Shirupa për ( Dobësim, Anemi(pa gjaksi), Veshke, Bark….)

Te gogësitja e shpeshtë mund të ndihmojë shtrirja anash. Afrimi i gjunjëve te gjoksi derisa qëndroni shtrirë gjithashtu mund të ndihmojë në ndërprerjen e gogësitjes.

Xhenxhefili, kardamoni, koriandri dhe karafili, mund të jenë të dobishëm, sepse kanë efekt pozitiv ndaj fryrjes dhe inflamacionit, sikurse edhe çajrat kamomili, nenexhiku,

Si të pengohet gogësitja e përhershme?

Megjithatë, nëse do të ulni rrezikun nga shfaqja e gogësitjes së përhershme, mund të ndërmerrni disa nga këta hapa:

– uluni dhe ngadalë hani çdo racion
– mos bisedoni derisa përtypni
– shmangni alkoolin dhe pijet e gazuara
– shmangni përdorimin e pipit, më mirë pini drejtpërdrejt nga gota
– pini mjaft ujë
– shmangni pirjen e duhanit
– mbani peshë të shëndetshme trupore
– shmangni situatat të cilat shkaktojnë anksiozitet dhe mundësi hiperventilimi
– merrni suplementë probiotikë për përmirësimin e tretjes.

Share this:

Leave a Reply